Pagini

duminică, 8 decembrie 2013

Gânduri la ceas aniversar- 150 de ani de la înfiinţarea Şcolii din Baia


LA MULŢI ANI, IUBITĂ ŞCOALĂ!

...o urare, poate cea mai frumoasă dintre urări, la o vârstă seculară-150 de ani de existenţă şi tot atâtea generaţii de copii care au absolvit această instituţie ce poartă numele unui învăţător strălucit, dar şi al unui erou: Nicolae Stoleru, căruia ii spunem odihnă uşoară şi–i multumim pentru exemplul său de viaţă!
            Astăzi ni se pare atât de firesc să mergem la şcoală... Să ne gândim însă că nu a fost tot timpul aşa. Din păcate, în unele zone ale lumii, încă mai există copii care visează să urmeze o şcoală. V-aţi întrebat vreodată cum ar fi fară şcoală? Dacă facem un efort de imaginaţie ne-am putea da seama foarte uşor că fără şcoală viaţa noastră ar fi foarte săracă, limitată, lipsită de orizont. La şcoală descoperim lumea şi ne descoperim pe noi înşine; tot aici ne formăm  şi ne dezvoltăm limbajul şi scrisul, aceste două ,,arme” specifice omului fără de care nu putem comunica, nu putem invăţa, nu putem gândi.
            Şcoala este calea către o profesie, către o meserie, o cale a siguranţei şi a satisfacţiei personale, un drum ce duce spre civilizaţie, spre progres, spre o viaţă mai bună şi mai frumoasă.
            Oriunde am fi, oricâţi ani am avea, imaginea şcolii pe care am urmat-o, chipul  dascălilor noştri ne vor insoţi mereu şi vor fi un nesecat izvor de înţelepciune şi de putere. La ziua şcolii nostre să ne gândim la dascălii noştri, aceşti slujitori ai luminii, ai omului şi să le mulţumim cu adâncă recunoştinţă!
            Astăzi, la ceas aniversar, dascăli şi elevi cu părinţi laolaltă, să cântăm Mulţi ani trăiască!, să ne bucurăm şi să ne angajăm pentru un drum mai fructuos, astfel încât mâine să fie mai bine decât azi! 


Directorul adjunct al şcolii, prof.Ionela Pansela Iacob
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog